April Darby

April is een Nederlands/Amerikaanse zangeres en niet geheel onbekend in de wereld van theater en popmuziek. Naast hoofdrollen in succesvolle producties zoals The Bodyguard en Aida In Concert, heeft April Darby meerdere keren in de Ziggo Dome gestaan met onder andere Grand van de populaire DJ Fedde Le Grand. 

Achtergrond

Op jonge leeftijd begon April al in de showbizz met modellenwerk en commercials, op 8-jarige leeftijd combineerde ze zang-, dans- en acteerlessen. Haar harde werk en de vroege ervaring, resulteerde op 14-jarige leeftijd in een plek op de vooropleiding KOT en later Junior Academy van het Nederlands Musical Ensemble. Na deze 4-jarige vooropleiding stroomde April door naar de voltijdopleiding Musical Artist aan de Dutch Academy of Performing Arts, waar ze in 2012 vervroegd is afgestudeerd. 

theater

 In juni 2019 heeft April de titelrol Aida mogen vertolken in het openlucht spektakel Aida in Concert van Stage Entertainment NL. Niet lang hierna was ze te horen in alle Nederlandse bioscopen als Nala in Disney’s ‘The Lion King NL’. 
Tussen 2015 -2017 speelde April meerdere keren per week de hoofdrol in de hitmusical The Bodyguard en was tegelijkertijd lead-vocalist in Dinnershow ‘Pandora’ in Studio 21 te Hilversum. 

In 2021 keerde April terug in de hoofdrol van de hitmusical The Bodyguard in België, waar zij haar Vlaamse debuut heeft gemaakt met veel indruk in Studio Zuid in Antwerpen. 
In December zou April de rol vertolken van Maria in Jesus Christ Superstar, dit is helaas uitgesteld vanwege covid. 

Tussen 2013- 2015 was April de lead-vocalist bij Dinnershow ‘21 On Air en Dinnershow ‘Brooklyn Nights. Hiervoor was April onder andere te zien als understudy van de hoofdrol Deloris van Cartier in de musical Sister Act, in de theatertour Soul Sisters als lead- vocalist/dance captain en speelde April de hoofdrol Sukie Rougemont in de musical Witches of Eastwick. 

 Naast theater en muziek treedt April ook op als MC op grote evenementen en festivals. Een goed voorbeeld hiervan is Extrema Outdoor en als hoogtepunt Grand in 2016 met Fedde Le Grand in de Ziggo Dome. In november 2018 betrad April hier nogmaals het podium, ditmaal tijdens de shows Let’s Dance van Humberto Tan en Timor Steffens. In 2018 verzorgde zij de opening van het Televizierring Gala in het AFAS Live. In 2020 zou April in het voorprogramma staan van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam Ahoy. 

muziek

 In 2020 bracht April een nieuwe single uit in samenwerking met The Boy Next Door en Billy the Kit, genaamd Gone Tomorrow. Het nummer is momenteel al meer dan 1,8 miljoen keer gestreamd op Spotify. In 2018 bracht April haar debuut EP uit, met singles als New York , Cold Shoulder en Falling Fast (inclusief videoclip).

 


Gone Tomorrow

The Boy Next Door & Billy The Kit feat. April Darby

New York

April Darby

Falling Fast

April Darby

Meer info?
Wil jij een ervaren moderator om jouw event te presenteren? Een stem voor jouw video? Of zelf een gezicht voor jou social media campagne of advertentie?