Thibeau speelde al zijn jeugdjaren bij de hockeyclub ‘Royal Antwerp’ in Sint-Job. Op zijn zestiende kreeg hij er zijn eerste kansen in het heren 1 team van coach Jeroen Baart. 3 jaar later, in 2019 stapte hij uit zijn comfortzone en maakte dan de tranfer naar hockeyclub Oranje-rood in Eindhoven waar hij onder andere met Thomas Briels (ex-aanvoerder van de red lions) en met nationaalspelers van het Nederlandse team speelde. Bovendien werd Jeroen Baart er de tweede trainer, wat toch al een vertrouwd gevoel gaf. Nu speelt hij er zijn vierde seizoen. Daarnaast is hij ook een trotse Red Lion. 

Thibeau Stockbroekx

© Philippe De Putter

© Philippe De Putter

de man achter de sport

Thibeau Stockbroekx werd geboren op 20 juli in 2000. Al heel zijn leven woont hij in Schilde samen met zijn broer Gregory Stockbroekx (Antwerp-speler). Thibeau koos na een carrière in golf en tennis net zoals andere familieleden voor hockey in teamverband. Als aanvaller speelt hij in Nederland met nummer 7, met nummer 3 in het nationale team.

Naast zijn studies ‘sport en bewegen’ aan Thomas More in Turnhout geeft hij in zijn vrije tijd ook personal training. Sponsoring krijgt hij van Oregon, waaronder kledij, sticks, bescherming, …

nationale carrière

Sinds de U16 zat Thibeau in de nationale selectie. Zijn carrière bij de ‘young red lions’ sloot hij definitief af in India voor de ‘men’s FIH hockey junior world cup’. In 2019 speelde hij zijn eerste match bij de Red Lions en in januari 2020 mocht hij voor het eerst met hen mee op stage naar Australië. Vanaf dat moment werd Thibeau een vaste waarde voor de lions. Hij hoopt in 2024 een eerste Olympische titel binnen te halen. Dit samen met de Lions die deze titel in 2020 al op hun naam mochten zetten.  

© Philippe De Putter

“In het begin was het wel spannend”

Thibeau Stockbroekx voor de eerste keer Red Lion

De 20-jarige Thibeau Stockbroekx uit Schilde mocht zaterdag, in het eerste van twee Pro League-duels tegen Groot-Brittannië, voor de allereerste keer in een officiële match opdraven met de Red Lions. Dat onze hockeymannen in de slotminuten van de wedstrijd de drie punten veroverden, maakte het debuut van de ambitieuze speler van het Nederlandse Oranje-Rood extra leuk.
Andere landen verwachten veel van ons

Thibeau Stockbroekx op WK U21

Met een duidelijke 5-1-overwinning tegen Zuid-Afrika begonnen de Young Red Lions uitmuntend aan de Junior World Cup in Bhubaneswar. Vrijdag staat de volgende opdracht tegen Maleisië op de affiche. “We hebben onze start niet gemist. Onze voorbereiding op dit toernooi was dan ook perfect”, aldus Thibeau Stockbroekx.

Stockbroekx helpt Oranje-Rood aan zesde zege

De hockeymannen van Oranje-Rood boekten zondag alweer de zesde overwinning van het seizoen. Thibeau Stockbroekx zorgde met twee doelpunten voor een 0-2 zege op het Amsterdamse Hurley.

Thibeau Stockbroekx has no shortage of family inspiration coming into the World Cup.

Oranje-Rood haalt Belgisch talent Stockbroekx

Met de komst van Thibeau Stockbroekx heeft Oranje-Rood een versterking binnen voor de voorhoede. De 18-jarige spits van Jong België komt over van Royal Antwerp. Stockbroekx heeft voor twee seizoenen getekend bij Oranje-Rood.
Meer info?
Een samenwerking aangaan met een echte atleet?