jean bosco safari

Sinds een aantal jaren zit Jean Bosco Safari in een creatief singer-songwriter proces wat resulteert in een continue flow van nieuwe songs. En hij blijft verder schrijven, zoals hij zelf zegt, “ik ben klaar om vanaf nu tot aan het einde van mijn dagen songs uit te brengen”.

Kristalheldere ballads, gedreven popsongs, diepere ziel-songs en poëtische groove-nummers onderlijnen de

veelzijdigheid van deze Belgisch-Rwandese zanger.

Discography

Jean Bosco Safari, zanger, songwriter, performer werd geboren in Rubago, Rwanda. Op zesjarige leeftijd werd hij geadopteerd door een Vlaams echtpaar uit Merksem.

In 1989 nam Jean Bosco Safari zijn eerste CD “WOW op, geproduced door Kenny Moore, pianist van Tina Turner. In 1991 werd ‘WOW’ in Europa, Australië, Zuid-Afrika en Argentinië uitgebracht. Zijn tweede album ‘The Romantic Heroes’ in 1993 kreeg een gouden CD voor de verkoop van 25.000 exemplaren in België. Daarna volgden nog ‘Little Boy Blue’, ‘Visions of Home’, een compilatie-cd ‘Het Beste van Kid Safari (zijn vorige artiestennaam)’, ‘Nomad’ en ‘Private Revolution’.

Sinds maart 2020 is hij druk bezig met nieuwe songs op te nemen, waarvan al 4 songs gereleased werden (Be Yellow, Summer’s almost gone, S M I L E en A Million Sounds of Love) die allemaal Radio 2 playlist haalden. Live zal hij hiermee op de podia staan onder de noemer “Under Sun Moon & Stars”

projecten

“Imagine no Lennon”

Eind december 2015 werd Imagine No Lennon gestart in De Roma als een éénmalige tribute ter 35ste herdenking van de moord op John Lennon. Maar al snel groeide dit uit tot een niet aflatend succesproject en werd er ondertussen een stevige live-reputatie opgebouwd. Niemand evenaarde ooit Lennon’s talent om met popmuziek de vinger aan de maatschappij te houden. Geen enkele popster zaaide ooit zoveel onrust, tot in het Witte Huis toe. Een strijdproject met en rond Lennon. De Opper-Beatle. De Superster. De Relschopper. De Vredesapostel. De Twijfelaar. De Wereldverbeteraar. Het Genie. De Liefdesprofeet. The Walrus. De Revolutionair. De Dromer.

In de carrière van Jean Bosco Safari vormen The Beatles een rode draad en een voorbeeld. Ben Crabbé schitterde jarenlang als prominent lid van Beatles coverband ‘The Apples’. Ze vonden elkaar in hun liefde voor de onvergetelijke muziek van Lennon & Co. Uit deze gemeenschappelijke passie vloeide “Imagine No Lennon” voort en brengen zij de mooiste Lennon hits vanuit zowel The Beatles periode als zijn carrière nadien.

Jean Bosco Safari – lead & guitar
Ben Crabbé – drums & backings
David Piedfort – guitar & backings
Marc Van Puyenbroeck – bas
Steven Mintjens – keyboard & backings

Mogelijkheden
  • Solo / Duo (kleine events, huiskamerconcert)
  • Jean & Band (bedrijfs- en privéfeesten)
  • Under Sun Moon And Stars (eigen werk)
  • Imagine No Lennon (ft. JBS & Ben Crabbé) 
  • Teambuilding workshop “Tune Your Team to Music”

Imagine no lennon

Jean Bosco Safari & Ben crabé

Summer's almost gone

Jean Bosco Safari

Teambuilding workshop

Tune your team to music

Meer info?
Een extra muzikale touch toevoegen aan je event?