David Cantens

David Cantens is een Belgisch componist en muzikant die geboren werd op 22 oktober 1980 in Sint-Niklaas. In 2002 behaalde hij zijn diploma als acteur aan het Conservatorium Gent. 
Zijn grote doorbraak kende hij met zijn rol als de autistische Rudy Marsman in de tv-serie Marsman. Hij speelde verder rollen in series zoals Gevoel voor Tumor, Familie, De LuizenmoederNieuw Texas, Professor T, De Ridder, Amigo’s, De Vijfhoek, Ella, Zone Stad, Aspe, Witse, Flikken en Wittekerke.
Ook enkele bekende films kan hij op zijn naam zetten zoals o.a. Brabançonne.

Maar zijn passie ligt voornamelijk bij muziek. De focus ligt op minimalistische en filmische muziek. Rustige muziek voor meditatie en relaxatie. 

Op het podium

David zette zijn eerste stappen in de theaterwereld bij Het Paleis. Na enkele succesvolle theaterproducties speelde hij vanaf 2004 bij De Paardenkathedraal in Utrecht. Hij verdiende zijn strepen hier niet enkel als acteur, maar ook als componist. Zo componeerde hij onder andere de muziek voor Paris Texas, Nachtwake, Bedrog en Closer.

Hij zette zijn theatercarrière verder met producties zoals Mathilde en Soeur Sourire van Theaterproductiehuis Zeelandia. Nadien componeerde hij de muziek voor het stuk “Wie is er bang voor Virginia Woolf” van Hummelinck Stuurman Producties, Fatal Attraction bij Dommelgraaf & Cornelissen en Art van More Theaterproducties.

minimal and cinematic

Op zijn zes jaar begon David met het spelen van piano. Met veel talent begon hij op zeventien jaar zijn eigen muziek te schrijven.  Die muzikale microben is blijven hangen en uit hij nu met het schrijven van minimalistisch stukken. Een connectie tussen de tonen van minimalistische piano met filmische en emotionele elementen. Een puur, authentiek en mooi verhaal. Back to basic.

Het verhaal dat David probeert te vertellen, vertelt hij volledig zelf. Van de eerste tot de laatste noten, van mixing tot mastering, … tot zelfs het creëren van zijn eigen artwork.

new single "Kvieto" out now

Luister op spotify


Agrimony

Minimal music for relaxation, meditation or reading

Lasante

Cinematic music for relaxation, meditation or reading

Homecoming

Music for relaxation, meditation or reading

Meer info?
Wil jij een speciaal gecomponeerd nummer voor jouw bedrijf? Een muzikale totaalbeleving voor je medewerkers? Of een stem voor jouw video?